ماهی کیلکا برخلاف جثهی کوچک خود، از نظر ارزش و ترکیب مواد غذایی در بعضی از موارد نسبت به گوشت قرمز دارای مزیت و برتری بیشتری میباشد در حالی که 2.8 درصد از بدن این ماهی چربی بوده و پروتئین هم عمدهترین قسمت در بافت بدن ماهی است. همچنین ماهی کیلکا سرشار از ویتامینهای D، E، B، K و A هم بوده و منبع عمدهای از ویتامینها محسوب میشود. هر ماهی کیلکا معمولا حدود 10 تا 13 سانتیمتر طول داشته و در برخی موارد حداکثر طول آن به 15 سانتیمتر میرسد. این ماهی در عمق 6 تا 30 متری آب زندگی میکند و میانگین طول عمر آن 5 سال است.
ترکیبات مهم ماهی کلیکا عبارتند از:
آب: در ترکیب کیلکا میزان آب حدود 73 تا 75 درصد وزن ماهی را تشکیل میدهد.
پروتئین: از نقطه نظر ارزش غذایی، پروتئین عمدهترین قسمت بافت ماهی میباشد. ضریب جذب پروتئین ماهی در بدن انسان برابر 96 درصد میباشد.
چربی: درصد تشگیل دهنده آن در ماهی کیلکا 2/8 درصد است. هضم چربی ماهی کیلکا سریع و از نظر اسیدهای چرب غیراشباع غنی میباشد.
ویتامینها: این ماهی سرشار از ویتامینهای A ، B ، E ، D و K میباشد.