بوقلمون ها دارای دو نوع گوشت سفید و قرمز در بدن خود هستند، گوشت ناحیه سینه و بال های این حیوان سفید و گوشت ناحیه ران قرمز می باشد بطوری که حدود ۶۵ درصد بدن این پرنده را گوشت سفید و ۳۵ درصد مابقی آن را گوشت قرمز تشکیل می دهد. گوشت سفید بوقلمون دارای مقادیر زیادی چربی و کالری می باشد و مزه ای مانند مزه گوشت گوساله دارد و در عوض گوشت قرمز آن دارای مقادیر پروتئین بالایی بوده که از لحاظ طعم و مزهف شبیه به گوشت پرندگان وحشی و شکاری می باشد.
از جمله خواص گوشت این پرنده به موارد زیر می توان اشاره کرد:
1-ویتامینها و مواد معدنی:
گوشت بوقلمون سرشار از ویتامینهای گروه B، فسفر، پتاسیم، آهن و زینک است که مواد مغذی مهمی به شمار میآیند. گوشت بوقلمون سرشار از آنتی اکسیدان سلنیوم نیز هست که برای تیروئید، متابولیسم و تقویت سیستم ایمنی ضروری است.
2- بدنسازی:
متخصصان تناسب اندام، گوشت بوقلمون، به ویژه برگر بوقلمون را برای بدنسازی توصیه میکنند. یک برگر ۱۲۰ گرمی بوقلمون حدود ۲۵۰-۲۰۰ کالری و ۳۰ گرم پروتئین دارد که به ساخت و حفظ ماهیچه کمک میکند. این مقدار برای تامین کالری و پروتئین روزانه مورد نیاز یک ورزشکار کافی است. به دلیل مواد مغذی موجود در گوشت بوقلمون، بدنسازان میتوانند بعد از ورزش سنگین، انرژی خود را به سرعت بازیابند. دریافت مقادیر کافی مواد مغذی به کاهش خطر بروز جراحات نیز کمک میکند.
3-کمک به افراد دیابتی:
برخی از متخصصان حوزه سلامت، گوشت بوقلمون را به افراد دیابتی توصیه میکنند چرا که به کنترل قند خون کمک میکند.
4-کلسترول:
میزان کلسترول موجود در گوشت بوقلمون به تیرگی گوشت مربوط است. سینه بوقلمون در مقایسه با گوشت تیره، کلسترول پایینتری دارد. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از کلسترول بالا، از گوشت تیره بوقلمون پرهیز کرد.