گوشت گردن یکی از مطبوع ترین قسمت های گوشت گوسفند است. گوشت گردن را می توان به تکه های کوچک خرد کرد و در طبخ انواع خورشت ها استفاده کرد. خوشمزه ترین تکه ها قسمت هایی است که یک تکه از گوشت یک رنگ به همراه لایه ای چربی در کنار هم قرار گرفته باشند .
گوشت گردن خواص متعددی دارد از جمله میزان قابل توجه امگا ۳ و پروتئین است. گوشت گوسفند دارای مقادیر بسیار زیادی آهن است که آهن موجود در گردن گوسفند به راحتی جذب بدن شده و به سادگی هضم می شود. خوردن مقداری گوشت گردن ۲۰ درصد از آهن مورد نیاز یک مرد و ۱۲درصد آهن مورد نیاز یک زن در طول روز را تامین می کند.
این گوشت علاوه بر خواص فوق منبع غنی از موادی چون مس ، منگنز و سلنیم است و مصرف یک وعده گوشت گردن می تواند تمامی نیاز روزانه فرد به ویتامین B را تامین کند. برای طبخ گوشت گردن می توان چربی های اضافی را از گردن جدا نموده و آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید. البته جالب است بدانید نیمی از چربی های موجود در لاشه گوسفند اشباع نشده است و به همین دلیل خوردن آن ضرر خاصی برای شخص نداشته و موجب خوشمزه تر شدن غذا نیز میشود.
گوشت گوسفند حاوی ویتامین B12 ، سلنیوم ، زینک ، نیاسین ، فسفر ، آهن ، کراتین می باشد .
به همین دلیل خوردن گوشت گوسفند یا سایر انواع گوشت قرمز به خصوص برای بدنسازان، بازسازی ماهیچه های ورزشکاران و بازیابی قوای بیماران پس از جراحی مفید باشد.
مصرف گوشت گوسفند به عنوان منبعی برای تامین توده ی ماهیچه ای از دست رفته در افراد میانسال و سالمند ، بسیار توصیه می شود .
به عبارت ساده، خوردن گوشت قرمز ، در هر زمانی که بافت عضلانی نیاز به بازسازی و یا تعمیر داشته باشد، به عنوان بهترین گزینه معرفی می شود .
ارزش غذایی 85 گرم گوشت گردن:
انرژی:261 کیلو کالری
پروتئین: 24 گرم
کلسترول: 99 میلی گرم
چربی اشباع: 7/4 گرم