سردست در زیر زانوی گوسفند قرار گرفته است که معمولا پهن و مسطح است.
شانه گوسفند در نیمه پایینی بدن گوسفند قرار دارد و معمولا این قسمت به دلیل وجود استخوان، ارزانتر از ران است. میتوان کباب خوشمزه ای از این قسمت همراه با سبزیجات معطر تهیه کرد.
از گوشت سردست برای تهیه انواع خورشت های ایرانی و خارجی استفاده می شود.
خواص گوشت سر دست بره:
سلامتی پوست:
وجود امگا 3 در گوشت بره در سلامت و شادابی پوست موثر است و باعث کم شدن چین و چروک های پوست می شود . تکههای گوشت گوسفند علاوه بر امگا3 حاوی ویتامین B ، کولین و سلنیوم است . ویتامین B۱۲ موجود در گوشت به حفظ سلامت پوست کمک میکند و در رفع خستگی و استحکام پوست بسیار مفید است .
افزایش تراکم استخوان:
گوشت بره یک منبع غنی از انواع ویتامین و مواد معدنی همچون روی، فسفر و سلنیوم است که برای تراکم مواد معدنی در استخوان مفید هستند.
جلوگیری از بیماری اوتیسم، استرس و افسردگی:
ترکیبات گوشت گوسفند حاوی امگا ۳ و ویتامین B12 است که برای جلوگیری از ابتلا کودکان به بیماری اوتیسم بسیار مفید است. یکی از مزایای ارزش تغذیهای گوشت گوسفند توسعه در سیستم عصب مرکزی و مغز در کودکان است. ویتامین ب۱۲ برای آرامش ذهن، مقابله با استرس و افسردگی بسیار مفید و حیاتی است.
سلامت چشم و سیستم عصبی:
گوشت گوسفند دارای ویتامین B2 و ریبوفلاوین به مقدار زیاد است که برای حفظ سلامت دستگاه سیستم عصبی و سلامت چشم بسیار مفید است. کسانی که می خواهند از سلول های بینایی خود محافظت کنند می توانند از گوشت بره استفاده کنند. ریبوفلاوین موجود در این گوشت باعث حفظ سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از وقوع زخم های دهانی و لب های ترک خورده می شود.
ارزش غذایی 100 گرم گوشت سر دست:
انرژی:225 کیلو کالری
پروتئین: 9/33 گرم
کلسترول: 124 میلی گرم
آهن: 2/1 گرم