معرفی:
از لحاظ شکل ماهی دوکی شکل ظریف و کشیده ای است با فلس های ریز نقره ای که گوشت سفید و کم تیغی دارد. رنگ بدن آن در ناحیه پشتی قهوه ای و در میانه بدن و شکم نقره ای و باله های سینه ای و شکمی آن قهوه ای تیره می باشد. این ماهی دارای باله پشتی بلندی می باشد که تا نزدیک دم آن می رسد. طول ماهی شوریده به 70 سانتی متر میرسد ولی معمولا بین 30 تا 40 سانتی متر است.
ماهی شوریده یکی از بهترین ماهی های جنوب است که دارای خار کمی است و می شود به راحتی تیغ های آن را از گوشتش به آسانی جدا کرد.
ارزش غذایی:
هر 100 گرم از این ماهی دارای 104 کیلوکالری،17/8 گرم پروتئین و 61 میلی گرم کلسترول است.
خواص:
شوریده سرشار از ویتامین هایی همچون A، D، B12، B3، B6 و E است.
سرشار از کلسیم و فسر است؛ از این رو به استحکام و تقویت استخوان ها کمک می کند.
تقویت سیستم ایمنی، از اثرات مهم ماهی شوریده در بدن است.
شوریده، روند کاهش وزن را آسان تر می کند.
این ماهی انرژی زا و روحیه بخش است، و کمک زیادی به کاهش عصبانیت، اضطراب و افسردگی می کند.
مصرف گوشت این ماهی موجب رشد و تقویت مغز می شود، به خصوص مغز جنین در دوران بارداری و مغز کودکان و نوجوانان در سنین رشد.
یکی دیگر از خواص اصلی شوریده در بدن، سلامت پوست است؛ این ماهی به جوانسازی پوست صورت ، سر، رفع چین و چروک ها، و از بین بردن جوش و آکنه کمک می کند.
در میان محتویات موجود در ماهی شوریده باید به مقدار قابل توجهی از ویتامین های A و E اشاره کرد. این دو، ویتامین های محلول در چربی، و دو آنتی اکسیدان قوی هستند. از این رو، این دو ویتامین بدن را در مقابله با رادیکال های آزاد و جلوگیری از انواع سرطان ها، آلزایمر و بیماری های قلبی تقویت میکنند.
شوریده دوست دار قلب است؛ قلب را تقویت می کند و عملکرد آن را بهبود می بخشد. کمک به قلب نیز، از خواص مهم ماهی شوریده است.
جالب است بدانید خوردن ماهی شوریده می تواند به درمان نازایی نیز کمک کند.
متخصصان تغذیه ماهی شوریده را به مادران باردار، خانم های مبتلا به نازایی، ورزشکاران و بدنسازان، بیشتر از دیگر افراد توصیه می کنند.
روش پخت:
این ماهی را به روش های گوناگون می توان پخت کرد که یکی از محبوب ترین انواع آن ماهی شوریده شکم پر است که طرز تهیه آن را می توانید از طریق فایل های مرتبط در قسمت پایین دانلود کنید.